Hybriditapahtuma haastaa järjestäjät huomioimaan asiakastarpeet paremmin

Hybriditapahtuma on aivan uusi tapa tehdä tapahtuma

Hybriditapahtuma haastaa järjestäjät huomioimaan asiakastarpeet paremmin. Miten sinä huomioit tämän muutoksen?

Pandemia myllää edelleen ja joulun alla 2021 olemme tilanteessa, jossa kokoontumisia jälleen rajoitetaan. Koronapassi tuo vapautuksia rajoituksista varsinkin yleisötapahtumiin, mutta yritystapahtumissa sen merkitys on toistaiseksi mitätön. Varmasti monet odottavat mielenkiinnolla mihin valtakunnan päättäjät ja virkamiehet asetukset ja ohjeistukset lopulta asettavat. Tällä hetkellä työntekijöiltä ei voida kysyä koronapassia yrityksen sisäisissä tapahtumissa. Samoin on haastavaa yrityksen järjestää asiakkailleen tapahtumia ja erotella kuka saa tulla ja kuka ei – lähes helpompaa on järjestää kuitenkin edelleen tapahtumat virtuaalisesti. Vaikka monet ovat niihin päälakeaan myöten kyllästyneitä.

Paine henkilökohtaisiin kohtaamisiin on kova. Toisaalta merkittävä osa ihmisistä ei halua vielä liikkua isommissa tapahtumissa, vaikka olisi tuplarokotettukin.

Ratkaisuksi on vakiintumassa hybriditapahtumat

Osa vieraista voi saapua paikan päälle tapahtumapaikalle ja toiset voivat osallistua etänä. Hybridissä järjestäjällä on mahdollisuus saada tapahtumaansa entistä enemmän osallistujia, kun aiemmin ajallisesti tai matkallisesti haastava tilanne voidaan nyt ohittaa etäosallistumisella.

Hybriditapahtumassa on kuitenkin riskinsä: onko se yksi tapahtuma, johon on kaksi erilaista tapaa osallistua?
Vai onko se kaksi tapahtumaa erilaisella osallistumisella, mutta pääsisältö on sama?

Sinä päätät sen suunnitteluvaiheessa. Ratkaisusi on hyvin merkittävä sen puolesta viihtyvätkö vieraasi ja ovat tyytyväisiä käyttämäänsä aikaan. Hybriditapahtumassa sinun on otettava tasavertaisesti huomioon kaksi erilaista osallistujaryhmää. Enää ei riitä, että tapahtumaan laitetaan lavan reunaan kamera ja sen avulla striimataan esitykset digitaaliseen osallistumisalustaan. Se voi olla turmion tie kummallekin vierasjoukollesi. Hybriditapahtuma haastaa järjestäjät huomioimaan asiakastarpeet paremmin.

Peilaa tapahtumaasi virtuaalitapahtumien vinkkeihin ja yhdistä se livetapahtumasi tarpeeseen.

Autamme mielellämme suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumasi, joka huomioi ja osallistaa vieraasi olivatpa nämä sitten paikan päällä tai linjojen kautta mukana tapahtumassasi.
Ollaan yhteydessä!